Lessenaar daken met chaperonpannen

Project beschrijving

De flexibiliteit in uitvoering wordt gerealiseerd met een chaperonpan ‘op maat’. De architect heeft een grotere mate van ontwerp vrijheid, hetgeen ook uitgevoerd kan worden. Veelal is de ideale latverdeling te maken en het ‘restant’ op te vangen in de chaperonpan. Deze wordt samengesteld uit twee hele pannen en op maat gezaagd, rekening houdend met de gewenste dakhelling en de lengte voor het overhangende deel. De chaperonpan op maat is altijd kleiner dan de latafstand van een hele dakpan en wordt eerst een monster ter goedkeuring voorgelegd. Het verlijmen geschiedt met een
2-componentenhars dat 24 uur moet uitharden. Vervolgens word de lijmnaad geslepen en op kleur gebracht. Vanzelfsprekend brengt dit een bepaalde levertijd met zich mee, maar indien tijdig besteld kunnen de chaperonpannen gewoon met de levering pannen worden meegeleverd.
Nieuw is de chaperonvorst. Dit is een vormhulpstuk dat dekt als een vorst maar aan de steile zijde recht is. De chaperonvorst is uit voorraad leverbaar voor universele situaties.